Berichten
Site update:05.10.15 Updates standenlijsten.

04.10.2015. SC Helmondia – VV Helvoirt in evenwicht.
Helmond – Op sportpark De Braak speelde de Rood Zwarten vanmiddag 1-1 tegen VV Helvoirt. Gezien de stand in 2H een heuse topper met de nummer 1 tegen de nummer 3 van dit moment. Van goed voetbal was echter geen sprake, met lange ballen van achteruit en fysiek voetbal hielden beiden ploegen elkaar in evenwicht. Op basis van het aantal kansen had Helmondia al snel afstand kunnen nemen, echter het vizier stond niet op scherp....Lees hier verder.

Koploper VV Helvoirt zondag op bezoek op De Braak.
Na de wedstrijd tegen Erp speelt de hoofdmacht van Helmondia opnieuw aanstaande zondag een thuiswedstrijd. De roodzwarten ontvangen dan de huidige koploper VV Helvoirt. Het zal een heuse test gaan worden voor beide ploegen, met als inzet een plek boven in de ranglijst. De ploeg van Trainer Roland Timmermans uit Helvoirt wist 3 wedstrijden in winst om te zetten en speelde 1 keer gelijk. 10 maal werd er gescoord ...Lees hier verder.

Op zondag 8 November vanaf 16:00 uur live muziek in de kantine. Deze classic rockband is ontstaan uit een mix van ervaren muzikanten en neemt je mee op een muzikale reis van dansbare hits en verrassende covers. Kom ook luisteren na de thuiswedstrijd van Helmondia 1 tegen Best Vooruit!

27.09.2015 Helmondia - Erp 2-0
Helmondia toont karakter tegen het stugge Erp.
Helmondia startte goed op de Braak tegen Erp. De eerste 20 minuten was de ploeg van Bonilla de bovenliggende partij tegen het taaie Erp. Echter tot grote kansen leidde dit niet. Erp speelde agressief maar Helmondia gaf geen krimp. Erp hanteerde vaak de lange bal echter de defensie van Helmondia kwam niet in de problemen en gaf niets weg. Rally van Beek raakte net voor rust ongelukkig geblesseerd...Lees hier verder.

Aan al onze jeugdleden, hun ouders en andere belangstellenden.
In de herfstvakantie organiseert Sport Networking Barcelona een uniek voetbalkamp op sportpark De Braak. Jongens en meiden van 6 t/m 18 jaar krijgen 26 t/m 28 oktober 2015 de kans om volgens een unieke voetbalmethode te trainen. De trainers die het kamp leiden worden speciaal vanuit Barcelona ingevlogen om de jonge voetbal(st)ers als een prof te trainen terwijl de ouders aan het werk zijn.
Het professionele driedaagse voetbalkamp is dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur, dus de kinderen kunnen lekker thuis slapen. Lunch en een Nike-voetbalshirt zijn inbegrepen!

Heb jij zin om in de herfstvakantie je voetbalkwaliteiten te verbeteren en tegelijkertijd veel lol te maken? Schrijf je dan nu in op www.sportnetworking.nl ! Op 8 oktober om 19.30 uur wordt hiervoor een bijeenkomst georganiseerd in de kantine waarin U eventueel meer over dit kamp te weten kunt komen. U bent van harte welkom!


HELMONDIANEN,
Om de jeugdafdeling van SC Helmondia in ons jubileumjaar een kwaliteitsimpuls te geven is er een jeugdcommissie aangesteld. Deze jeugdcommissie bestaat op dit moment uit zes mensen (Juan Bonilla, Carl Kornuijt, Harm van Stiphout, Davy Manders, Gert-Jan van Melis en Jeroen van Deursen) die alle zaken met betrekking tot de jeugd aan gaan pakken! De commissie gaat zich bezig houden met het plaatsen van spelers, ondersteunen van trainers in het begeleiden van onze jeugdleden, elftal indelingen en het zoeken van meer vrijwilligers ...Lees hier verder.

21.09.2015 Herinnering: slaapplaatsen gevraagd.
Beste leden,
Zoals al eerder aangekondigd organiseren we weer een F en E toernooi en wel op 24 en 25 oktober. Het E toernooi is BVO internationaal. Voor 24 oktober zoeken wij 12 gezinnen die 2 spelertjes (E-jeugd) van Armenia Bielefeld of Red Bull Leipzig kunnen laten slapen. De spelertjes komen zaterdags aan en spelen op zondag het toernooi. Aanmelden bij Roland van Lieshout. Graag horen wij van u, zodat wij 24 spelers een super BVO-toernooi kunnen laten ervaren.

20.09.2015 Sparta '25 - Helmondia 2-2
BEEK EN DONK - Voor de derde week op rij speelde Sparta'25 gelijk.
Waar bij de andere twee duels de ploeg in de slotfase de zege uit handen gaf, was het zondag andersom. In de 95ste minuut maakte Sparta'25 gelijk. Helmondia was de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar de Helmondse formatie miste veel te veel kansen. Tegen de verhoudingen in zette Robert Engels Sparta'25 op voorsprong. Net voor rust schoot Kadir Budaklir Helmondia langszij. Direct in de tweede helft bracht Budaklir met een fraaie kopgoal de stand op 1-2. Helmondia bleef beter, maar besliste het duel niet. In de 95ste minuut maakte Tim Smits hands. Joost Ankersmit bleef koel en redde een punt voor Sparta'25. Lees het artikel hier.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


18.09.15 Helmondia op bezoek bij Sparta '25
Na de wedstrijd tegen Volharding staat er opnieuw een interessant duel op het programma voor Helmondia. De roodzwarten gaan zondag op bezoek bij Sparta 25 in Beek en Donk. Helmondia koestert na twee wedstrijden drie punten, Sparta heeft er eentje minder: twee. Sparta’25 begon dit seizoen met tweemaal een gelijkspel, thuis tegen Heeswijk en uit tegen Erp. Helmondia won overtuigend in Vinkel met 1-4 maar verloor afgelopen zondag met 2-4 van Volharding. Het roemruchte Sparta’25....Lees hier verder.

13.09.15 RKVV Volharding uiterst effectief in Helmond.

Helmond – Op sportpark De Braak werd SC Helmondia met 2-4 verslagen. Volharding opende de score al in de 4e minuut na een onachtzaamheid in de Helmondse defensie. Dennis Teunissen bracht na een voorzet vanaf links zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Na de openingstreffer van Volharding probeerde Helmondia het initiatief naar zich toe trekken. Dit resulteerde in een aantal prima kansen echter de 1-1 bleef uit. Na een prima aanval was het dan toch raak in de 20e minuut via een kopbal van Said Yahia....Lees hier verder.


10.09.2015 Bekerloting 2e ronde Helmondia 1 en 2.
Vanmiddag is de loting geweest voor de 2e bekerronde. De duels staan op het programma voor zondag 25 oktober.

Helmondia 1 speelt uit tegen Lierop 1. Lierop komt uit in de vierde klasse F. Helmondia 2 lootte eveneens uit en wel tegen Mifano 2


Zondag komt RKVV Volharding uit Vierlingsbeek naar De Braak toe, een aantrekkelijk affiche.

De ploeg uit Vierlingsbeek kende een valse competitiestart in de nieuwe klasse 2H. Met 1-2 werd verloren van het uit de eerste klasse gedegradeerde Erp. De ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen zal zich hier van willen revancheren aangezien promotie de doelstelling is. Dat is de doelstelling die de spelers samen met de trainer hebben uitgesproken. Vorig jaar strandde de ploeg in de finale van de nacompetitie tegen SSS’18 uit Overloon....Lees hier verder.


05.09.2015 EVVC - Helmondia 1 uitslag 1-4.
Vinkel – Op sportpark De Zwaan is Helmondia goed aan de competitie begonnen. Het Vinkelse EVVC werd met 1-4 verslagen. In de 40 minuut ronde Marciano Duda een prima aanval af na goed voorbereidend werk van Kadir Budaklier en Koen Kersten. Na de openingstreffer trok Helmondia het initiatief naar zich toe in de wedstrijd. Duda werd onreglementair geblokkeerd in het zestienmetergebied. Scheidsrechter van Daal wees resoluut naar de penaltystip. Tim Smits faalde niet en bracht zijn ploeg nog voor de rust op een verdiende 0-2 voorsprong....Lees hier verder.


05.09.20115: De wedstrijd van de veteranen vanmiddag uit tegen Rhode is afgelast vanwege de toestand van de velden.

Op zaterdag 5 september 2015 is de kantine slechts geopend tot een uur na de laatste thuiswedstrijd. Gezien het programma zal dat rond 12:00 uur zijn.


Helmondia 1 start competitie bij Vinkelse EVVC
Na alle oefenwedstrijden en bekerduels snakken de teams in de 2e klasse H naar het begin van de competitie. Een seizoen waarbij geen enkele kenner een voorspelling durft te doen wie dit seizoen in de 2e klasse H kampioen gaat worden. Uit de 2e klasse F zijn zeven ploegen overgeheveld. Volharding en Helmondia zijn in 2 H gebleven met Erp als enige degradant uit de eerste klasse. EVVC kende een mooie bekerstart met louter overwinningen. Tegen Nooit Gedacht werd met 2-0 gewonnen, de Boskant werd met 4-1 verslagen en DVG met 5-0. Trainer Stephan Hesemans moet het echter dit seizoen doen zonder topschutter Roel van der Heijden die genoodzaakt was te stoppen met voetballen in verband met een zware blessure, daar staat tegenover dat er een aantal jongelingen zijn toegevoegd aan de selectie.

De Helmonders kenden eveneens een goede voorbereiding op deze competitie en plaatsten zich ook voor de volgende ronde van de districtsbeker na winst tegen Oda, 2-0 en Budel 7-0. Trainer Juan Bonnilla maakte in de gespeelde oefen en bekerwedstrijden gebruik om te zoeken naar de mogelijkheden van de ploeg en het inpassen van de nieuwe spelers. Luc Adriaansen en Koen Kersten deden het prima naast Gregory Lammers op het middenveld. Marciano Duda, heeft zijn visitekaartje afgegeven in de punt van de aanval. Ook de aanwinsten Jordy van den Boomen en Youri van Roij maakten hun minuten in deze voorbereiding. Helmondia lijkt klaar voor de competitie. Danny Fransen is nog met vakantie maar sluit volgende week weer aan. Yunus Camak, Osvaldo Diaz en Suad Music keerde deze week terug op de Braak.

Zondag reizen de Roodzwarten dus naar Vinkel om daar aan te treden tegen EVVC. De ploeg van trainer Stephan Hesemans speelde in 2007-2008 nog in de 5e klasse en is inmiddels uitgegroeid tot een stabiele tweedeklasser. In de laatste tien jaar werd de ploeg maar liefst drie keer kampioen en wist het drie keer een periode te winnen.

Er wordt zondag om 14:30 afgetrapt op sportpark De Zwaan aan de Vinkelsestraat 108A in Vinkel.


29.08.2015 Helmondia 5 wint Mulo toernooi
Helmondia 5 heeft zaterdagavond het MULO gezelligheidstoernooi ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan als winnaar afgesloten. Poule A met Mulo veteranen, PVV 6, Mulo 4 en Helmondia 5 werd na twee winstpartijen en een gelijk spel beslist na het nemen van 3 strafschoppen. In de finale werd PVV 7 met 2-0 verslagen. Het eerste doelpunt werd door Robin Bressers bij de tweede paal binnen gekopt na een afgemeten voorzet van Patrick vd Slik. Even later tekende Nicky Speakman de 2-0 aan, op aangeven van Robin Bressers. Daarmee werd het Mulo toernooi, zonder een enkel tegendoelpunt, op naam van Helmondia 5 geschreven. Eindstand: 1) Helmondia 5, 2) PVV 7 en 3) Helmondia 3.

Ook Helmondia 2 start bekercompetitie.

Helmondia 2 heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de beker. ZSV werd met 5-3 geklopt. Het vernieuwde team van Carl Kornuijt en Faisel Nocento heeft een aantal wijzigingen ondergaan. Nieuw talent is uit het derde en jeugd toegevoegd.

In het bekerdrieluik met ook Ondo en Mulo deden de roodzwarten dus goede zaken. De overwinning was verdiend en kreeg voor rust al gestalte door doelpunten van Indymar Ariasmena, en Tino Daniëls. Na de hervatting scoorde Tim van de Heuvel, Sevannie Wilms en Martijn van Lieshout de overige drie Helmondse doelpunten

Komende zondag speelt Helmondia 2 de laatste poulewedstrijd in de eerste ronde tegen plaatsgenoot Mulo. Bij een gelijkspel weet de ploeg zich geplaatst voor de volgende ronde.

Het duel start in Helmond op de Braak om 11.00 uur.


SC Helmondia plaatst zich voor de volgende ronde in de districtsbeker.

SC Helmondia plaatste zich dinsdagavond voor de volgende ronde in de districtsbeker. SV Budel werd met 7-0 geklopt. In het bekertweeluik met FC Oda en SV Budel bleken de roodzwarten te sterk voor beiden teams. Afgelopen zaterdag werd FC Oda in Weert met 0-2 geklopt. De overwinning tegen SV Budel kreeg voor rust al gestalte door doelpunten van Koen Kersten, Marciano Duda en Kadir Budaklier.

Na rust bouwde de ploeg de voorsprong verder uit door doelpunten van Railly van de Beek, Luc Adriaansen, Said Yahia en Jordi van de Boom. Komende weekend is Helmondia vrij na een pittige oefenserie. De contouren van het elftal waarmee coach Bonilla de competitie in wil gaan worden duidelijker. Zichtbaar is dat het team in de breedte sterker is geworden en daarmee ook de concurrentie, zeker als iedereen fit is en terug van vakantie. De ploeg gaat zich nu voorbereiden op het eerste competitie treffen in Vinkel tegen EVVC volgende week zondag om 14.30 uur.

Helmondia: Knapen; Fransen, Smits, Vincent (60. Perenboom), van de Beek; Kersten, Lammers, Adriaansen, Budaklier (60. Yahia); Duda, Carlos David, (75. Van de Boom)

Rondom en tijdens de oefenwedstrijden van Helmondia 1 en 2 (9, 13, 16 en 19 augustus) zal de kantine geopend zijn, evenals op donderdag 20 Augustus (trainen).

 In het nieuwe seizoen 2015-2016 is de kantine weer normaal open vanaf zondag 23 Augustus (bekerprogramma 3 en 4).


Foto's tijdens de training op 1 Augustus 2015

Vanavond werkte de selectiegroep de eerste training in het nieuwe seizoen af, inclusief weegmomentje.... Kijk hier voor wat foto's van deze training.

Peter Bussers (lid van Sparta’25) heeft voor komend seizoen 2015-2016 voor de 2e klasse H, waaronder dus ook SC Helmondia een leuk magazine opgezet. Vind hierin alle informatie over de tegenstanders van SC Helmondia van komend seizoen!

Klik hier om dit boekje te openen.


Op donderdag 16 Juli is, veel sneller dan verwacht, Helmondia lid en voormalig bestuurslid Rini Daniëls overleden.
Pa laat bij Helmondia een bijna 30 jarige carrière als supporter, lid, bestuurslid en commissielid (75 jarig bestaan) achter zich. Ook namens mijn moeder bedank ik Bestuur en alle leden van Helmondia voor het prachtige bloemstuk. Daarnaast zijn wij blij met alle blijken van medeleven die wij mochten ontvangen. Bedankt voor alle kaartjes, persoonlijke condoleances en aanwezigheid in kerk en/of crematorium, met name uit de veteranen groep.
Nogmaals Bedankt,
René

Sc Helmondia start competitie bij en tegen EVVC in Vinkel.
Helmondia zal op 6 september de competitie gaan openen op bezoek bij EVVC. De ploeg speelde in 2007-2008 nog in de 5e klasse, inmiddels is EVVC uitgegroeid tot een stabiele tweedeklasser. Een week later volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Volharding, de meest stabiele ploeg van de veertien. De ploeg speelt al twaalf jaar onafgebroken in de 2 klasse. Op 20 september volgt de uitwedstrijd bij Sparta 25 uit Beek en Donk. Kortom, een pittige start zo aan het begin van het nieuwe seizoen. 1 november speelt Helmondia tegen Mierlo Hout, de enige andere 2e klasser uit Helmond. Klik hier voor het volledige programma.

10.07.2015
De indeling voor de beker van Helmondia 1 (Amateurs poule - groep 1 - 30) ìs:
1. SV Budel 1
2. SC Helmondia 1
3. FC Oda 1

Het (voorlopige) wedstrijdprogramma is inmiddels ook vastgesteld. Klik hier.


10.07.2015
De competitie indeling voor van Helmondia 2 (reserve 3e klasse G) ìs:
1. Lierop 2
2. Boskant 2
3. Mariahout 2
4. Rhode 3
5. MULO 2
6. Boekel Sport 3
7. SC Helmondia 2
8. DVG 2
9. Bruheze 2
10. Sparta'25 3
11. Mifano 2
12. Nijnsel/TVE Reclame 3


04.07.2015. Contract met nieuwe kledingsponsor getekend.

Op donderdag 2 juli tekende Ron Slaats namens Jero Sport en bedrijfskleding uit Deurne een contract met SC Helmondia voor de levering van sportkleding in de komende 3 seizoenen. Wij gaan in ieder geval tot en met seizoen 2017-2018 spelen in het Italiaanse kledingmerk Macron.


De indeling van de standaard 2e klasse zondag seizoen 2015-2016 zijn bekend. Helmondia 1 komt in het nieuwe seizoen wederom uit in de 2e klasse H:

Best Vooruit
BVV
Erp
EVVC
Heeswijk
Helvoirt
Mierlo Hout
ODC
Prinses Irene
Real Lunet
SC Helmondia
Sparta'25
Venhorst
Volharding
 
   

Van 24 t/m 28 augustus organiseert Sport Networking Barcelona een elite voetbalkamp bij sc Helmondia. Op sportpark De Braak wordt, onder leiding van speciaal uit Barcelona ingevlogen toptrainers, 5 dagen lang op hoog niveau op zowel technisch als tactisch gebied getraind volgens de nieuwe MBP-methode. MBP staat niet voor niets voor Making Better Players!
Het vijfdaagse kamp duurt dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur. Hierbij zijn lunch, een officieel Nike-tenue, een certificaat en een verrassing aan het einde van het kamp inbegrepen. Laat deze unieke kans om als een betere voetballer aan het nieuwe seizoen te beginnen niet liggen en schrijf je in op www.sportnetworking.nl onder het kopje Kampen!

27.06.2015
De zomerstop is begonnen. SC Helmondia wenst al haar trainers, leiders, spelers, vrijwilligers, supporters (kortom al haar actieve en niet actieve leden) een goede zomervakantie, zodat we in Augustus weer fit van start kunnen in een nieuw seizoen.

27.06.2015

De selectiegroep start hun trainingen op woensdag 29 Juli. Op maandag 17 Augustus starten de trainingen voor de standaard teams. Een week later, maandag 24 Augustus, starten alle trainingen weer. Precieze informatie krijg je van je (nieuwe) elftalleider of trainer.

De kantine gaat weer open op donderdag 27 Augustus.


Oranje Zwart wint Zilveren Helm Toernooi.
HELMOND - Oranje Zwart kroonde zich zaterdagavond op De Braak tot winnaar van het Zilveren Helm Toernooi. De derdeklasser klopte in de finale van dit toernooi voor Helmondse amateurvoetbalclubs vierdeklasser HVV met duidelijke cijfers: 5-1.....Lees hier verder.

SC Helmondia heeft de selectie voor het nieuwe seizoen nagenoeg rond. Aanvallende middenvelder Luc Adriaansen van Gemert, verdedigende middenvelder Koen Kersten van De Valk en spits Marciano Duda van Helmond Sport versterken komend seizoen de hoofdmacht van SC Helmondia... Lees hier verder.

Zilveren Helm Toernooi in Helmond beleeft weer comeback.
HELMOND - Op de velden van MULO op sportpark De Braak nemen 8 Helmondse amateurvoetbalclubs op zaterdag 20 juni deel aan het Zilveren Helm Toernooi.
Het is voor het eerst in jaren dat dit evenement weer op de agenda staat. Gastheer MULO besloot ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum het Zilveren Helm Toernooi nieuw leven in te blazen. Acht Helmondse amateurclubs hebben hun deelname toegezegd. Mierlo-Hout en Stiphout Vooruit hebben zich afgemeld.....Lees hier verder.

EINDHOVEN - Een amateurvoetbalgala is geen gala waar de gemiddelde bezoeker in driedelig kostuum op afkomt. Daar is op de zwoele vrijdagavond in eetcafe De Verlenging in het Philips Stadion het weer ook niet naar. Korte broeken en flinterdunne t-shirts domineren het beeld. Amos Letwory van Helmondia (genomineerd in de categorie beste speler regio Helmond) loopt er een stuk stijlvoller gekleed bij dan het gros.....Lees hier verder.
Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.

Wie wordt voetballer van het jaar in de regio Helmond?
Vijf spelers uit de regio Helmond die nooit eerder een nominatie kregen voor voetballer van het jaar, gaan dit jaar uitmaken wie de hoofdprijs op het ED-amateurvoetbalgala in de wacht sleept. De genomineerden zijn: Johan van Lierop (Oranje Zwart), Danny van Hout (Mierlo-Hout), Thijs van Pol (Gemert), Amos Letwory (Helmondia) en Ron Verlijsdonk (ZSV)

Het HELMONDIA DARTTOERNOOI op ZONDAG 7 JUNI 2015 kan helaas niet door gaan.

De kantine is open vanaf 14:00 uur.

16.05.2015
Het seniorentoernooi editie 2015 is gewonnen door onze jubilerende buurman Mulo.
In de finale namen zij uiteindelijk de strafschoppen beter dan PVV, die dus tweede werd.

Zaterdag 16 Mei 2015

Op sportpark "de Braak" het SC Helmondia

Seniorentoernooi


10.05.2015 ZSV - Helmondia 3-4
DEURNE - ZSV, dat al kampioen is, kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Helmondiaspeler Yunus Cakmak. Vijf minuten later scoorde Cakmak wel in eigen doel: 1-1. Nog eens vijf minuten kwam Helmondia op voorsprong. Een vrije trap vanaf rechts, werd bij de tweede paal door Amos Letwory binnengekopt: 1-2....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


- Zondag 10 mei, 11:00 uur, Nacompetitie:

Helmondia 2 - UDI '19/Beter Bed 4

Aanvang 11:00 uur


Omdat er komende zaterdag (9 mei) geen thuiswedstrijden zijn, is de Helmondia kantine zaterdag  in de ochtend gesloten, en geopend vanaf 14:00 uur.

Zondag is de kantine gewoon om 10:00 open vanwege de thuiswedstrijd van Helmondia 2.


Na afloop van de laatste thuiswedstrijd van Helmondia 1 dit seizoen hebben wij Tiny en Lies Nouwens bedankt voor bewezen diensten. Zij hebben zich meer dan 25 jaar lang op meerdere manieren ingezet voor onze club. Lies was vele jaren graag geziene gastvrouw bij thuiswedstrijden. Tiny bekleedde vele functies, waaronder bestuurslid, was degene die scheidsrechters ontving en zorgde voor geanimeerde gesprekken met de gasten in de bestuurskamer. Tiny en Lies: namens Helmondia nogmaals hartelijk dank en we zullen jullie missen.

Bestuur SC Helmondia


Tiny en Lies Nouwens tussen bestuur en Lies rechterhand en opvolgster Bibi Adriaansen.

03.05.2015 SC Helmondia - PSV/av. 1 3-1
HELMOND - Helmondia kreeg de betere kansen. In de zestiende minuut was het Amos Letwory die op 25 meter een vrije trap mocht nemen: 1-0. In de dertigste minuut weer een vrije trap die door Kadir ingebracht werd en door Jeremias Carlos David over het doel werd gekopt. Even later kwam PSV bijna op gelijke hoogte toen een afstandsschot op de lat belande....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Op Zondag 3 Mei speelt onze F2 (winnaar van de "Scoren voor de club" actie een voorwedstrijd bij de laatste thuiswedstrijd van Helmondia 1 tegen PSV/av.
Helmondia F2 - Helmondia F-combinatie
Aanvang wedstrijd F2 ca 13.15 uur. Na deze wedstrijd (en voorafgaand aan wedstrijd 1e) is de cheque-uitreiking aan dit team.

Na de wedstrijd Helmondia 1 - PSV/av (aanvang 14:30 uur) Live optreden in de kantine van door rockabilly DUO

the Two Wieners
Aanvang 16:00 uur


26.04.2015 SC Helmondia - SVC 2000 3-1
HELMOND - Helmondia pakte drie punten door te winnen van SVC 2000, het werd 3-1. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd.
Na een paar goede combinaties kreeg Helmondia enkele aardige kansen. Ook SVC 2000 wilde zich nog niet zomaar gewonnen geven en de ploeg brak op sommige momenten goed door. In de twintigste minuut was het Osvaldo Dias....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Eén wedstrijd voor het einde van de competitie is
HELMONDIA F2 kampioen geworden. Uit tegen Rood-Wit '62 F5 werd het 0-4 waarna het kampioenschap kon worden gevierd.
Jongens en meiden: van harte gefeliciteerd !

Opnieuw is een gewaardeerd lid van onze vereniging van ons heengegaan. Op 80 jarige leeftijd is afgelopen woensdag Willie Bouwmans overleden. Willie was jarenlang leider van diverse elftallen en medewerker van "de Helmondiaan". We zullen zijn humor en rake opmerkingen missen. Wij wensen Paula en andere familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bestuur SC Helmondia.
De afscheidsdienst wordt gehouden op woensdag 29 april om 15:30 uur in de aula van crematorium Berkendonk.


 

Vanwege Koningsdag zijn er op maandag 27 april geen trainingen.


19.04.2015 Stormvogels '28 - SC Helmondia 1-3
SIEBENGEWALD - Door de overwinning hoeft Helmondia geen nacompetitie voor lijfsbehoud te spelen. In de eerste helft werd Helmondia met diepteballen een paar keer gevaarlijk, de ploeg scoorde pas in blessuretijd. Amos Letwory wist tussen twee verdedigers in te scoren....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Ingelaste Ledenvergadering

Bent U lid van SC Helmondia, 18 jaar of ouder en heeft U geen persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de extra ALV op 28 April (20:00 uur)? Dan staat Uw emailadres niet of niet correct in de administratie (Sportlink). Geef Uw correcte email adres aub door via dit contactformulier.

Bestuur SC Helmondia.


De actie is afgerond en het winnende team en de winnende speler zijn bekend! De opbrengst voor de jeugdafdeling bedraagt maar liefst € 1250.
Helmondia F2 is als beste team uit de bus gekomen. Zij winnen een BBQ voor het hele team.
De speler die het beste zijn best heeft gedaan is Michak Fortuijn.  Van harte gefeliciteerd en namens de jeugdafdeling van Helmondia bedankt!


Meiden gezocht!

Enkele enthousiaste trainers zijn bezig een meiden team op te richten. Er ontbreken nog drie of vier speelsters in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Ben jij een van die meiden die zin heeft om dit nieuwe team te gaan voetballen? Laat dat dan weten op onze accommodatie aan Davey Manders, of gebruik het contactformulier op de website.

 


Op Zondag 3 Mei, na afloop van de laatste thuiswedstrijd van Helmondia 1 tegen PSV: Live optreden in de kantine van door rockabilly DUO

the Two Wieners
Aanvang 16:00 uur


12.04.2015 Helmondia - Heeze 2-2
HELMOND - Helmondia pakte een punt door gelijk te spelen tegen Heeze, het werd 2-2. Helmondia begon sterk aan de wedstrijd door meteen druk uit te oefenen op Heeze. Dat resulteerde in enkele vrije trappen die niet het gewenste resultaat opleverden....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Afgelopen zaterdag is op 72 jarige leeftijd ons gewaardeerd lid en voormalig jeugdvoorzitter Bert Kuijpers overleden. We missen aan Bert behalve een gepassioneerd vrijwilliger ook een echte Helmondiaan die altijd bereid was om de club te ondersteunen. Wij wensen Jo, de kinderen en familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bestuur SC Helmondia.

De uitvaart wordt gehouden op vrijdag 10 april om 09:30 uur in de aula van crematorium Berkendonk.


04.04.2015 Helmondia - Sparta '18 3-2
HELMOND - Helmondia deed goede zaken met het oog op lijfsbehoud.
De ploeg van trainer Juan Bonilla won in het Lavans Stadion, terwijl concurrent Rood Wit'62 verloor. De thuisploeg maakte het spel en kwam op voorsprong toen Yunus Cakmak in stelling werd gebracht door......Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


In het Paasweekend wordt op Zaterdag 4 April het Internationale Kwalificatie Toernooi voor E-pupillen teams (9x9)worden gespeeld op de velden van SC Helmondia te Helmond.
Op Zondag 5 April volgt het toernooi voor F-Pupillen teams (U-9).

Klik hier voor het U11 deelnemersveld of programmaboekje.
Klik hier voor het U9 deelnemersveld of programmaboekje


Vanwege het internationale JOER E-Toernooi dat op zaterdag 4 April bij SC Helmondia wordt gespeeld zal de thuiswedstrijd van Helmondia 1 tegen Sparta '18 worden gespeeld op het hoofdveld in het stadion van Helmond Sport.

Helmondia  - Sparta '18
Zaterdag 4 April, aanvang 18:00 uur
Lokatie: Hoofdveld Helmond Sport


Inleveren SCOREN VOOR DE CLUB kaarten

Verzoek aan de leiders/trainers die de kaarten voor ”SCOREN VOOR DE CLUB“ zaterdag niet nebben ingeleverd om dat deze week alsnog  te doen!


29.03.2015 Nieuw Woensel - Helmondia 0-2
EINDHOVEN – De bezoekers kwamen vier minuten voor rust op een 0-1 voorsprong door een treffer van Yumus Cakmak, 0-1. Na de pauze kwam Nieuw Woensel goed terug in de wedstrijd, maar lukte het niet om te scoren. Uiteindelijk bepaalde acht minuten voor tijd Jeremias Carlos David de eindstand op 0-2......Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Geef je op voor de Helmond Sport voetbaldriedaagse.
De Helmond Sport voetbaldriedaagse staat weer bijna voor de deur en dat betekend dat jij kunt gaan voetballen in een echt voetbalstadion. Deze voetbaldriedaagse wordt gehouden op maandag 4 mei tot en met woensdag 6 mei en is voor kinderen van 5 tot en met 14 jaar. Tijdens deze dagen ben je sportief bezig, heb je plezier en beleef je een geweldige ervaring.....Lees hier verder.

Inleveren SCOREN VOOR DE CLUB kaarten

Heren leiders/trainers graag de kaarten voor ”SCOREN VOOR DE CLUB “ zaterdag 28 maart a.s. inleveren bij Helmondia.

Lees hier meer...


22.03.2015 Helmondia - Venlosche Boys 3-5
HELMOND - Al in de tweede minuut scoorde Amos Letwory voor Helmondia na een voorzet van de zijkant. Direct daarna werd Letwory vrij voor de keeper gezet, maar dit keer schoot hij tegen de doelman op. In de achtste minuut was het via Jermias Carlos David raak.....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Jeremias Carlos David terug daar, waar het voor hem allemaal begon.

 De 21-jarige Jeremias, geboren in Angola, verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. Hij ging als keeper aan de slag voor SC Helmondia in de D2 met als trainer Christ Vincent. Al snel werd duidelijk dat Jeremias een prima keeper was maar nog een betere voetballer. Hij belandde al snel in de D1 van SC Helmondia, uiteraard geholpen door de inzichten van trainer Christ Vincent. Lees hier verder...15.03.2015 Volharding - Helmondia 1-0
BOXMEER - Helmondia verloor het duel met Volharding. De thuisploeg won met 1-0. Voor de toeschouwers was het een aantrekkelijk duel om te zien. Beide ploegen speelden aanvallend en kregen diverse mogelijkheden om te scoren. Zo kreeg Helmondia in de eerste vijf minuten twee opgelegde kansen...Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Nationale Straatvoelbaldag 2015.
Op dinsdag 5 mei organiseert Jibb Helmond weer het Nationale Straatvoetbaltoernooi.
Dit jaar zal dit gehouden worden midden op de markt.
Dit is een landelijk toernooi, dus mocht je met je team winnen dan speel je ook finales tegen andere teams uit andere steden, helemaal top dus !
 

Wil je meedoen ?
Geef je dan op via www.svbn.nl 


KNVB 35+ en 45+ toernooi
Datum: Vrijdag 27 Maart 2015
Tijd: 19:00 uur
Locatie: Stiphout Vooruit

Om omstreeks half tien worden de laatste wedstrijden gespeeld en zijn de winnaars bekend. Aansluitend vindt er, onder het genot van een gratis hapje, de prijsuitreiking plaats. Daarna verzorgt DJ Dennis de muziek en wordt het feest in de kantine voortgezet. Iedereen is van harte welkom om naar de wedstrijden te komen kijken en om gezellig mee te feesten.  Bron: Stiphout Vooruit.


08.03.2015 R.P.C. - Helmondia 0-1
EINDHOVEN - Voor rust was de wedstrijd keurig in evenwicht.
RPC was technisch iets beter, Helmondia was iets feller. Na de rust schakelde RPC een tandje bij, maar de kansjes werden niet benut. Een kwartier in de tweede helft kreeg Helmondia een terechte strafschop die benut werd door Tim Smits.....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Zaterdag 14 maart 2015:

Livemuziek Kantine Helmondia


Broodje Earring

Optreden vanaf 21:00u Toegang gratis / Kantine sluit om 01:00 uur


Steun Uw club!

Onze jeugdleden benaderen in de komende tijd ouders, familieleden, vrienden etc. en vragen deze een of meerdere vakjes open te krassen op de Scorekaart. Het bedrag onder het krasvakje is de donatie aan de club (€ 1,00 - € 1,50 - € 2,00 en € 2,50). De clubleden hebben als doel de kaart volledig ‘vol te laten krassen’ door de donateurs. De donateurs ontvangen aantrekkelijke korting coupons als dank voor deelname.


01.03.2015 Helmondia - Marvilde 2-2
HELMOND - Marvilde werd in de eerste minuten van de wedstrijd overlopen door Helmondia. Daarna kwamen de bezoekers sterk terug en behaalden alsnog een punt. Na vier minuten stond Helmondia al op 0-1 door een goal van Amos Letwory. In de eerste minuut van de wedstrijd was een doelpunt van Letwory al afgekeurd wegens buitenspel.....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


22.02.2015 Rood Wit '62 - Helmondia 0-4
HELMOND - Op het kunstgras van stadsgenoot Rood Wit'62 bewees Helmondia zichzelf een goede dienst met een 0-4 overwinning.
De ploeg van trainer Juan Bonilla neemt daardoor wat afstand van de onderste regionen. Het bezoekende team begon wat slordig aan de wedstrijd....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


- Zondag 22 februari, 14:30 uur, Sportcomplex de Rijpel

Rood Wit '62 1 - Helmondia 1


Carnaval 2015 bij Helmondia. Vooral maandag gezellig druk met prinses Tetteretet.

08.02.2015 SSS'18 - Helmondia 2-0
OVERLOON - Helmondia kon geen potten breken tegen SSS'18 en verloor met 2-0. De ploeg had voldoende balbezit maar tot echte kansen kwam het niet. Helmondia kwam op achterstand nadat keeper Suad Music een voorzet verkeerd beoordeelde en miste. Een speler van SSS'18 kon vervolgens inkoppen....Lees hier verder.

Bron: http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/.


Vanwege carnaval zijn er op maandag 16- en dinsdag 17 februari 2015 geen trainingen.

Vanaf woensdag 18 februari wordt er volgens het normale schema getraind.

CARNAVAL 2015
Zaterdag 14 februari
SC Helmondia carnavalsfeest, kantine open 13:00 uur.


Maandag 16 februari
Speciaal voor kinderen met springkussen en er wordt geschminkt
Vanaf 15:30 komt Prinses Tetteretet
Kantine open 13:00 uur

BEIDE DAGEN: KINDEREN ONBEPERKT RANJA EN EEN FRIETJE MET EEN SNACK, CHIPS EN SNOEPZAK VOOR SLECHTS 4,00 EURO.


Juan op Spaanse TV (ATV)

Wedstrijdmoment

maar ook ontspannen!


18.01.2015 Helmondia Darts toernooi.
De organisatie is er in geslaagd een gezellig Dart toernooi te organiseren met een groot deelnemersveld. Het toernooi werd vooraf gegaan door een gezamenlijk ontbijt. De beschikbare foto's van het Dart toernooi staan op deze fotopagina (meer volgt).
De winnaars van dit jaar zijn
1. Maikel Verberne
2. Danny Meinhard
3. Harm van Stiphout
   


Tijdens de winterstop is er voor alle F-teams gelegenheid om te trainen in een zaal.

Kijk op de activiteiten pagina wanneer jouw team in de zaal traint.Mededeling: C1 hervat de trainingen in het nieuwe jaar op dinsdag 13 januari.
Update: geen training op het veld maar vanaf 19:30 gamen bij "Embedded Fitness" aan de Breitnerlaan (no. 15)


De jubilarissen die op de nieuwjaarsreceptie zijn gehuldigd:
Vlnr: Rini van Tilburg, Ruurd Leenders en Davey Fransen (bestuursleden), Thieu Driessen (65 jaar lid), Douwe van der Wey (vrijwilliger van het jaar), Roland van Lieshout (40 jaar lid), Frits van Duppen (25 jaar lid), Hans Driessen (40 jaar lid), Maarten Maas (40 jaar lid), Ben Van Bommel (40 jaar lid) en Herman Verbaarschot (40 jaar lid).
Op de foto ontbreken de jubilarissen Michel Daniëls  (25 jaar lid) en Mark van de Boomen (25 jaar lid).
     
Goed bezochte en gezellige Nieuwjaarsreceptie.
     
Thieu Driessen (65 jaar lid) zingt het clublied voor een volle kantine.

Douwe van der Wey krijgt als vrijwilliger van het jaar het bijbehorende speldje opgespeld.

Op Zondag 14 December, na afloop van de thuiswedstrijd van Helmondia 1 tegen Stormvogels '28: Live optreden in de kantine van
Zanger: Frank van Weert
en zangeres: Sylviah

Aanvang 16:00 uur